A T E L I E RAan een lang zandpad, midden in het bos, ligt een kleine bakkerij verscholen. Uit de schoorsteen kringelt een pluim rook afkomstig van de houtoven die nog nagloeit van de knapperige pain de campagne die gebakken is in het bakhuys.

 

Ambachtelijk brood bakken

In deze workshop leer je op ambachtelijke wijze twee soorten brood bakken. Een brood met kaneel en rozijnen en een brood met honing, rozemarijn en gepofte knoflook. De brooddegen worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt.

Na de workshop kan worden nagenoten met vers gebakken broden een kaasplank met een glas wijn.

kosten: 95,00 per persoon (vanaf 8 personen)

‘Het gevoel van meel, water en gist dat door mijn handen glijdt, is een gevoel dat bij mij hoort. Een heerlijk gevoel dat bij mijn dagelijkse ritme is gaan passen.’

Aan Tafel met Floorabella

In deze workshop kook je met de recepten uit het kookboek ‘Aan Tafel’ met Floorabella.

In de houtoven hoor je het sissen van de aardappeltjes gebakken met geconfijte knoflook en rozemarijn. Uit de keuken komt de geur van hazenpeper uit een van de kookpotten die staan te pruttelen op het houtfornuis en buiten worden paddestoelen afgeblust met een scheutje cognac in de kookpot boven het kampvuur onder het genot van een goed glas wijn.

kosten: vanaf 125,00 p.p (vanaf 8 personen)

‘Midden in huis, staat een lange houten tafel. Een tafel met een verhaal. Verhalen van lange avonden genieten met gasten, vrienden en familie. Verhalen te lezen in de kringen op het tafelblad, die de glazen wijn hebben achtergelaten. Verhalen van flarden muziek, die nog zachtjes door de ruimte dwalen. Verhalen van de kerven die een mes heeft achtergelaten tijdens het schillen van kisten vol appels en peren. Verhalen van een linnen servet, verdwaald op de hoek van de tafel. Verhalen van het vuur in de houtoven dat nog zachtjes na sist. Verhalen die mij herinneren aan alle mooie momenten rondom mijn tafel vol lekkers.’